Hopman Vernielhuis

Mooiste Gebouw van Zeeland 2014

Het Hopman Vernielhuis is in 2011 geopend. Het gebouw heeft zowel aan de voor- als aan de achterzijde een overdekt terras en ligt aan een groot speelveld. In de centrale hal op de begane grond, bevinden zich de sanitaire voorzieningen en een minder-validen toilet met douche- en wasgelegenheid. Er is een ruime recreatiezaal met een grote houtkachel. Hier kun je lekker stoken. Het gebouw is overigens voorzien van centrale verwarming. Verder bevindt zich op de begane grond de volledig ingerichte keuken en de aangrenzende eetzaal met zicht op het Veerse Meer. Op de begane grond aan de achterzijde ligt een slaapzaal, voorzien van stapelbedden. Vanuit de centrale hal kom je via de trap op de overloop op de eerste verdieping. 

Vanuit de recreatiezaal heb je hier zicht op. Op de overloop bevinden zich de toiletten en wasgelegenheden met douches. Aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een slaapzaal met nooduitgang. Aan de achterzijde bevindt zich nog een slaapzaal met nooduitgang. Deze slaapzaal is ingericht voor gebruik als leiding-slaapkamer en hier is een aparte toilet- en doucheruimte. Ook de slaapzalen op de bovenverdieping zijn ingericht met stapelbedden. Voor het Hopman Vernielhuis geldt dat van maart t/m oktober (buiten de zomervakantie) altijd voor twee nachten per weekend moet worden gehuurd, dus van vrijdag tot zondag
Het Hopman Vernielhuis is uitsluitend voor Scoutinggroepen.

Centrale

hal

In de centrale hal bevinden zich de toiletten en het miva toilet (foto). Van hieruit kom je in de keuken, recreatiezaal en slaapzaal achterzijde.

Keuken

Vanuit de centrale hal kom je in de keuken, uitgerust met combi magnetron, koelkasten en voorraadkasten. De keuken is voor 50 personen uitgerust compleet met pannen, borden, mokken en bestek.

Eetzaal

De eetzaal ligt tegen de keuken met uitzicht op het Meer. Er staan tafels en banken voor 50 personen.

Recreatie-

zaal

De recreatiezaal is ingericht met stoelen en tafels en een grote houtkachel. Er is een whiteboard aanwezig. Aan voor- en achterkant een gedeeltelijk overdekt terras.

Slaapzaal

achter

De slaapzaal beneden ligt aan de achterzijde en is ingericht met 8 stapelbedden.

Overloop

De trap vanuit de centrale hal geeft toegang tot de overloop. Hier bevinden zich de toiletten en was- en doucheruimten.

Slaapzaal

boven

voor

Deze slaapzaal heeft 11 stapelbedden en uitzicht op het Veerse Meer. Deze zaal ligt boven de eetzaal.

Slaapzaal

boven

achter

(leiding)

Deze slaapzaal heeft 6 stapelbedden, een vergadertafel, een whiteboard en een eigen toilet- en doucheruimte.