Reserveren

Reserveren: wat moet je weten.

Alle reserveringen, ook last-minute, moeten via de website worden gedaan, ook als er per mail of telefonisch contact over is geweest met het bureau of met de dienstdoend beheerder. Zo wordt bereikt dat alle benodigde gegevens juist ontvangen worden.

Wil je het HV-huis of (een deel van) één kampeerveld reserveren?

 • Kies de accommodatie.
 • Selecteer de aankomst- en vertrekdagen. Niet alle dagen zijn altijd bij online reserveren beschikbaar, vul dan de meest dichtbijgelegen toegestane aankomst- en vertrekdag in en geef bij de “opmerkingen” aan wat de gewenste aankomst- en vertrekdag is.  De maximale kampduur is 14 dagen.
 • Reserveer je een deel van een veld (1, 2, 5, 8), geef dan je voorkeur aan (N of Z) bij voorkeurslocatie.
 • Vul bij “Gezelschap” het aantal personen per leeftijdscategorie in.
 • Bij Overige gegevens / Kortingskaart kan je de tariefgroep selecteren die voor de kostenberekening wordt gebruikt: Scouting / Zeeuwse Scouting-organisatie. Bij geen keuze (Geen kortingskaart) wordt de tariefgroep Scouting toegepast. Het Zeeuwse tarief geldt alleen voor Zeeuwse Scouting-organisaties als die in organiek verband Scoutingactiviteiten komen uitvoeren op het Scoutcentrum. Het geldt dus niet voor (een gezelschap) individuele leden van deze organisaties. Als tijdens het verblijf blijkt dat niet voldaan wordt aan de voorwaarden voor de tariefgroep, dan wordt bij de afrekening de tariefgroep aangepast aan de werkelijke situatie.
 • De mogelijkheid voor terugkerende gebruikers voor de verificatiecode kan je beter niet gebruiken, want dat blijkt niet goed te werken als je nu een iets andere pet op hebt dan als de vorige keer.
 • Vul je gegevens in en eventuele opmerkingen.
 • Bij Particulier of Zakelijk kies je voor Zakelijk als de reservering is voor een Scouting-organisatie (of een organisatorisch onderdeel daarvan) die in organiek verband Scoutingactiviteiten komt uitvoeren, zoals een kamp, een spel, een training of iets dergelijks. Een ouder-kind-kamp van de groep valt daar bij voorbeeld ook onder. Als het wat anders is, zoals elke gezelschap van individuele groepsleden en hun gezin, op vakantie of voor een paar dagen uit, dan is het Particulier. Voor het Scoutcentrum is immers Scouting onze “business”.
 • In geval van Zakelijk vul je bij bedrijfsnaam/vereniging de groepsnaam in en eventueel die van de betrokken speltak(ken).  Zowel de groep als de speltak(ken) moeten wij op internet kunnen vinden als Scouting-organisatie. Lukt dat niet of als het onduidelijk is, dan kan je een vraag van ons verwachten om het toe te lichten.
 • In geval van Particulier is bedrijfsnaam/vereniging niet zichtbaar en vul je de naam van de groep waarvan je lid bent in bij “Naam Scoutinggroep indien Particulier”.
 • Bij lidmaatschap vul je de naam van de overkoepelende (landelijke) Scouting-organisatie in waarvan je lid bent.
 • Bij groeps- of privé-activiteit kies je voor groep als de reservering is van een Scoutingorganisatie die in organiek verband Scoutingactiviteiten komt uitvoeren, zoals een kamp, een spel, een training. Als het dus niet zo’n activiteit is, dan kies je voor privé!  En inderdaad ter controle: groep betekent bijna altijd Zakelijk, en privé is meestal gelijk aan Particulier.
 • Er kan door het reserveringsbureau gevraagd worden om een scan of afdruk van een bewijs van lidmaatschap en/of van de inschrijving bij je scouting-organisatie. Bij aankomst kan de beheerder je ook vragen om dit te laten zien!
 • De reservering kan worden geplaatst.
 • Het bedrag van de aanbetaling is indicatief en wordt door ons definitief vastgesteld in de bevestiging.
 • Je krijgt vervolgens van ons de reserveringsbevestiging met de definitieve aantallen en de kostenberekening, het kampreglement en de reserveringsvoorwaarden.

Voor individuele Scouting-kampeerders, hun gezin, en soortgelijke gezelschappen van scoutingleden geldt:

 • Een reservering voor in de zomerperiode kan pas worden ingediend na 1 mei van dat jaar.
 • Er kan tot 2 maanden voor het kamp uitsluitend worden gereserveerd voor een van de kleine velden (1/2, 3, 4, HH en Ei).

Wil je het HV-huis en/of meerdere kampeervelden reserveren?

 • Plaats afzonderlijke reserveringen voor het HV-huis en/of voor de kampeervelden (of een deel hiervan), met het aantal personen per afzonderlijke reservering
 • Vul bij “opmerkingen” in dat deze reserveringen bij elkaar horen.

Deze reserveringen worden door ons tot één z.g. groepsreservering gecombineerd.

Hoe reserveer je een Dagactiviteit zonder overnachting

Een dagactiviteit zonder overnachting reserveer je als een reservering met één overnachting, met de dagactiviteit op de aankomstdag. Vermeld dan bij de opmerkingen dat het een dagactiviteit is en wij zullen dan de aankomsttijd aanpassen en het dagtarief toepassen i.p.v. het overnachtingstarief (geen toeristenbelasting).

Vragen over je reservering?

Selecteer aankomst- en vertrekdatum en klik op zoeken of selecteer specifieke accommodatie